Fremhevet

Lavere Prioritet

Gjennomfakturering av nettleie

Som mange vet, vil både kraft og nettleie komme på én og samme faktura (gjennomfakturering). Dette er det da kraftleverandøren som skal håndtere.

De ulike systemleverandørene i bransjen har utviklet egen funksjonalitet for dette. Denne rulles nå ut til alle kraftleverandørene.

Les mer

Et kraftmarked i endring

Les mer

Variasjoner vil alltid forekomme i et væravhengig kraftsystem

Strømprisene kan variere mye utifra hvor i landet man bor. Den siste tiden har timeprisen tidvis vært dobbelt så høy enkelte steder i forhold til andre deler av Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 8 2021

Gjennomsnittlig spotpris for Østlandet (NO1) ble i forrige uke 48,3 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 36 øre/kWh. Høye temperaturer, vind over normalen og økende tilsig har gitt betydelig lavere spotpriser og reduserte vannverdier.

Les mer

Markedskommentar uke 7 2021

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 69,8 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 49 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 43 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Markedskommentar uke 6 2021

Gjennomsnittlig spotpris for Østlandet (NO1) ble i forrige uke 63,7 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 71 øre/kWh. Svært lave temperaturer, lite vind og lavt tilsig har gitt svært høye priser også denne uken.

Les mer

Markedskommentar uke 5 2021

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 57,1 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 64 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 72 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Fra rekordlave til rekordhøye strømpriser

Fra et år der strømprisene gjennom 2020 var historisk lave fra start til slutt er det en helt forskjellig situasjon i kraftmarkedet vi nå er vitne til en måned inn i 2021. Så hva har skjedd?

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]