12.11.2020

Borgerlig enighet om vindkraftveto

(Montel) Regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF er blitt enig med sin tidligere koalisjonspartner Frp om at fremtidige vindkraftsøknader på land skal behandles etter plan- og bygningsloven.

Dermed får kommunene langt på vei veto mot vindkraftutbygging på land, noe også flere av opposisjonspartiene på venstresiden ønsker, ifølge en pressemelding fra Høyre.

Økt motstand mot vindkraft

Enigheten kommer etter et år med voksende motstand mot vindkraft på land i Norge, der man til tider har sett et tilspisset konfliktnivå blant annet på Frøya og Haramsøy.

Regjeringspartiene og Frp er enige om at kommunene selv skal få bestemme om de vil stille arealer til disposisjon for vindkraft eller ikke. Tidsrammen skal også strammes inn, slik at det ikke gå mer enn fem år fra en søknad er godkjent til vindparken er i drift

For det tredje skal endringsmulighetene underveis skjerpes inn, slik at det blir vanskeligere å endre antall eller størrelse på vindmøllene i etterkant av godkjenningen.

For det fjerde skal kommunene få mer ut av vindkraften. De fire partiene er enige om å «sikre lokal kompensasjon» i et forslag i revidert budsjett 2021.


Skrevet av Olav Vilnes - Montel News.

Markedskommentar uke 48 2020

Spotprisen på Østlandet i prisområde NO1 ble i forrige uke 1,3 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 5 øre/kWh. Forventet pris for kommende uke er 12 øre/kWh for Sør-Norge.

Les mer

Dette er kundenes dom over strømselskapene

EPSI måler hvert år kundetilfredsheten i de fleste bransjer og i 2020 er igjen Gudbrandsdal Energi tilbake på toppen av listen. Det er i år kundene til Gudbrandsdal Energi som er mest fornøyde, og tar med det tilbake førsteplassen i denne målingen.

Les mer

Markedskommentar uke 47 2020

Gjennomsnittlig spotpris denne uken på Østlandet i prisområdet NO1 ser ut til å bli rundt 1,3 øre/kWh. Spotprisen i forrige uke ble 5,8 øre/kWh for Østlandet og prisen i den kommende uken er ventet rundt 3 øre/kWh.

Les mer

Markedskommentar uke 46 2020

Prisen på Østlandet i prisområde NO1  ble i  forrige uke 5 øre/kWh. Denne uken ser prisen ut til å bli rundt 7 øre/kWh. Spotprisen for Østlandsområdet har dermed holdt seg relativt stabil de siste 2 ukene. Prisutsiktene for kommende uke ser ut til å bli rundt 5 øre/kWh.    

Les mer
Skriv hva du leter etter og trykk [Enter]
Hei, kan jeg hjelpe deg med noe?